Dry Needling

Dry Needling is een techniek die door fysiotherapeuten wordt toegepast om pijn en spierspanning (triggerpoints) te verminderen. Wanneer een spier te strak gespannen is zal er sprake zijn van lokale spierverhardingen, triggerpoints genoemd. Bij Dry Needling  wordt een dunne naald in dit triggerpoint van de spier ingebracht, zonder medicatie. Hierdoor wordt de spierprikkel verstoord en wordt de spierspanning verminderd. Dit kan resulteren in verbetering van de functie, vermindering van pijn en verbetering van de beweeglijkheid. Dry Needling wordt vaak gebruikt in combinatie met andere fysiotherapeutische behandelmethoden.  

Dry Needling wordt vaak toegepast bij verschillende soorten pijnklachten, zoals: 

  • Rugpijn en nekpijn 
  • Spanningshoofdpijn en migraine 
  • Tenniselleboog 
  • Peesontstekingen en spierblessures 
  • Chronische spierpijn en -spanningsklachten 

Dry Needling wordt alleen door gekwalificeerde fysiotherapeuten uitgevoerd, bij ons in de praktijk is dat Daan van der Valk.

Mocht u meer informatie willen hebben over Dry Needling kunt u die altijd stellen aan de desbetreffende therapeut of mailen naar  info@fysiosupport.nl 

Hoe voelt Dry Needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan.
Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen.
Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur.

Deze methode maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie of manuele therapie. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of manuele therapie vallen ook de kosten voor Dry Needling hieronder.

Zie voor meer informatie: www.dryneedling.nl

Sinds 2007 zijn wij in Hilversum de eerste praktijk die Dry Needling toepassen. U kunt hiervoor een afspraak maken met Daan van der Valk.